Blåbär och vit choklad = en ljuvlig kombination! Här har jag blandat ihop dem tillsammans med smör och socker för att bli fyllningen till dessa supergoda bullar. Jag får fikagäster i eftermiddag så då bjuds det på dessa godingar.
Vilken är din favoritfyllning i bullar? ♥
Till ca 30 bullar behöver du:
Deg:
50 g jäst (den röda för söta degar)
4 dl ljummen mjölk
1 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
1 ägg
100 g rumsvarmt smör (tips: hyvla smöret för att få det rumsvarmt på ett kick)
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
100 g blåbär (jag köpte ett paket färska blåbär i affären, men det går lika bra med frusna blåbär så länge du låter dem tina först och pressar bort vätskan)
100 g vit choklad
Pensling:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker (lite hackade hasselnötter är också gott!)
Gör så här:
1 – Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till ljummet/fingervarmt, ca 37°C. Häll mjölken över jästen så att jästen löses upp. Rör sedan i resterande ingredienserna till degen, sist mjölet – lite i taget. Knåda degen tills den blir smidig och släpper från bunkens kanter. Använd handflatan och tryck när du knådar.
2 – Låt degen vila i bunken. Gör under tiden fyllningen.
3 – Vispa först ihop smör och strösocker med elvisp till en krämig smet. Tillsätt sedan blåbär och riv ner den vita chokladen. Vispa sedan med elvispen igen. Då mosas också blåbären.
4 – Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut två rektanglar. Ca 0,5 cm tjock.
5 – Bre på fyllningen och vik sedan varje rektangel på mitten, på långsidan. Skär remsor, ca 2 cm, tvinna och snurra ihop till bullar.
6 – Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa under handduk i ca 1,5 timme.
7 – Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, på 225°C, i ca 10-12 min.
hcg clomid and nolvadex pct
After electroporation, cells were transferred to 1 buy ivermectin tablets online
I will bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn “밤의전쟁” a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!