Citronhjärtan

Småkakor är så himla bra att ha hemma. De håller i flera veckor om de förvaras i tätslutande burkar. Småkakor går också hem hos de allra flesta och kan nästan vara ok att äta varje dag. Dessa små söta hjärtan är smaksatta med citron.

Tips: Om du inte vill grädda alla kakorna på en gång så går det jättebra att frysa in den degen som blir över. Tina den bara i kylskåp några timmar innan du vill använda den igen.

Till 50 st kakor behöver du:
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
Zest (yttersta skalet) från 2 citroner
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Choklad

Gör så här:
1 – Börja med att vispa ihop smör, strösocker och farinsocker.
2 – Tillsätt äggulorna. Blanda sedan ner vaniljsocker, citronzest, bakpulver och vetemjöl.
3 – Knåda ihop degen tills den precis går ihop. Plasta sedan in och låt ligga i kylskåp i ca 30 min.
4 – Sätt ugnen på 175°C.
5 – Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord, ca 0,5 cm. Stansa ut hjärtan. (Jag använde mig av pepparkaksformar)
6 – Lägg hjärtana på bakplåtsklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
7 – Låt kakorna svalna helt. Ringla sedan över lite smält choklad (mörk eller mjölk spelar ingen roll) med en gaffel och låt stelna.