Limekaka

Jag hade ett par limefrukter hemma som började se lite trötta ut. Då ville jag såklart ta tillvara på dem på något sätt. Därav kom detta recept till. En söt och syrlig kaka som påminner om en ljus kladdkaka. Jag valde sen att toppa med en smörkräm. Efter att jag hade täckt hela kakan med smörkrämen så färgade jag det som var kvar med lite grön karamellfärg och spritsade det längs ena sidan. Att få vara kreativ och lekfull med dekoren är ju något av det roligaste!

Du behöver:

Limekaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
Rivet skal från 2 lime
Saft från 1 lime
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl

Smörkräm/frosting:
100 g vit choklad
2 dl florsocker
1 äggula
50 g rumstempererat smör
Några droppar grön karamellfärg

Topping:
Extra spritsad smörkräm
Ev lite strössel
Ev några färska bär

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Klä en springform med bakplåtspapper.
3 – Kakan: Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker.
4 – Tillsätt lime, salt och vetemjöl i ägg- och sockerblandningen. Häll sist i smöret.
5 – Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 15 – 18 min. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast runtom. Låt sedan svalna helt och ställ in i kylskåp. Om du har möjlighet så får kakan gärna stå i kylskåp några timmar (eller över natten).
6 – Smörkräm: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp till spritsbar konsistens.
7 – Bre på ungefär hälften av krämen på den avsvalnade kakan. Tillsätt sedan lite grön karamellfärg i den andra halva av smörkrämen och spritsa i fint mönster.