Om jag bakar mycket? Jo, det kan man nog säga 🙂 Min 4-åriga pojke brukar säga att mamma inte kan sluta baka och min 11-åriga bonusdotter springer direkt in till köket efter skolan och frågar vad jag har bakat idag.
I helgen hade vi fikagäster och då bjöd jag på denna ljuvliga mandelmarängtårta. En underbar smakkombination och enkel att baka. Denna måste ni testa! (och kommentera gärna om ni gör det). ♥
Du behöver:
Mandelmarängbotten:
6 äggvitor
2 dl strösocker
1 dl florsocker
2,5 dl finmalda sötmandlar
Frosting:
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
175 g philadelphia
2 tsk vaniljsocker
Några droppar röd karamellfärg
Topping:
Färska hallon
Minifudge
Klippta och formade kolor
Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2 – Mandelmarängbotten: Vispa äggvitorna till marängen till ett fast fluff. Mixa sötmandlar i en mixer med knivblad till ett fint mjöl. Blanda mandelmjölet med strösocker och florsocker.
3 – Rör försiktigt ner mandel- och sockerblandningen i marängsmeten.
4 – Bre ut marängen i en cirkel på ca 25 cm ∅.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du rör den.
Dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret under marängen. (Om det sitter för hårt så kan du pensla med lite vatten på bakplåtspappret, så lossnar det lättare)
6 – Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp till ett fast fluff. Tillsätt några droppar röd karamellfärg i slutet av vispandet. Spritsa eller bre ut frostingen på den kalla marängen.
7 – Toppa tårtan med färska hallon, minifudge och klippta kolor. Eller bara bär om du hellre vill det.