Vit kladdkaka med passionsfruktsfrosting

Idag är det kladdkakans dag. För er som följer olika bakbloggar eller -konton så har ni nog inte kunnat undgå att det är just kladdkakans dag idag. Många vill dela med sig av sina favoritrecept på just kladdkaka. Mitt bidrag till denna dag blir denna sötsyrliga kombination av vit choklad och passionsfrukt. Den gick hem hos både barn och vuxna! 

Om du vill ha fler recept på smarriga kladdkakor, klicka här.

Du behöver:

Vit kladdkaka:
150 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm flingsalt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Zest från 1 citron (det yttersta gula skalet på en citron)

Passionsfruktsfrosting:
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
100 g fruktkött från passionsfrukt (jag köper fryst passionsfrukt i kuber och väger dem direkt från frysen)

Extra dekor:
Minimaränger

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Kladdkakan: Klä en springform med bakplåtspapper.
3 – Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Hacka ner chokladen i bitar och låt den sedan smälta med i smöret.
4 – Blanda i strösocker, vaniljsocker, flingsalt och ägg, 1 i taget. Sikta sedan ner vetemjölet och rör till sist ner citronzesten.
5 – Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 min. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast runtom. Låt sedan svalna helt och ställ in i kylskåp. Låt helst stå i kylskåp i 1 dygn. Om du inte har möjlighet till det – låt den stå i kylskåp så länge som möjligt så att kakan ”sätter sig”.
6 – Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp och spritsa eller bre på frostingen på kakan.
7 – Toppa med minimaränger


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *