Chokladbollar med Dumle/Geléhallon

Alla gillar väl chokladbollar!! Extra roligt är att lägga en godisbit av något slag i varje boll. Lite som en överraskning till den som äter. Och så blir det ju alldeles extra gott också!

Till ca 30 st små (eller 20 mellanstora) behöver du:

Grundsmet:
100 g rumstempererat smör
4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 msk kakao
25 g riven choklad (mörk- eller mjölk- spelar ingen roll)
1,5 tsk arraksarom (kan uteslutas)
1 nypa flingsalt
2-3 msk vatten (till önskad konsistens)

Smak 1:
Dumle, delade på hälften
Pärlsocker

Smak 2:
Geléhallon
Pärlsocker + färgglatt strössel

Gör så här:
1 – Lägg i alla ingredienserna i en bunke och vispa ihop dem med elvisp till chokladbollskonsitens. Låt sedan stå i kylskåp ca 20 minuter.
2 – Dela smeten i 2 lika stora delar.
3 – Smak 1: Kapsla in en halv Dumle i varje boll. (Enklast är att platta till smeten i handen, lägga Dumlen i mitten och sedan trycka ihop smeten över Dumlen. Rulla den så att den blir jämn.) Rulla dem sedan i pärlsocker.
4 – Smak 2: Kapsla in ett Geléhallon i varje boll. Rulla dem sedan i pärlsocker och något annat färgglatt strössel.

Förvaras i kylskåp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *