Choklad med nougat och hasselnötter

Egentligen kan man göra eget godis hela året, men det är ändå något speciellt att göra eget godis när det närmar sig jul. Mina recept på godis är enkla, kräver få ingredienser och går fort att blanda ihop. Det går att kombinera i oändlighet och jag hoppas att mina recept kan ge lite inspiration. 

Du behöver:
100 g mjölkchoklad
50 g nougat
0,5 dl florsocker
0,5 dl hackade hasselnötter

Gör så här:
1 – Börja med att dela chokladen och nougaten i mindre bitar. Smält sedan över ett vattenbad.
2 – Ta bort från värmen och tillsätt florsocker och hasselnötter.
3 – Häll ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
4 – Ställ in i kylskåp och låt stelna. Skär i önskade bitar och klä in varje bit med lite smörgåspapper/mellanlägg. Förvara sedan i kylskåp.


2 svar på “Choklad med nougat och hasselnötter”

  1. Hej
    Upptäckte dig genom HP.
    Det är väldigt lite ingredienser så vilken storlek hade du på formen? Tycker att på dina bilder ser det ut som att du använt mera ingredienser..

  2. Hej! Roligt att du har hittat hit. Jag använde mig av en liten ugnsform (ca 10×20 cm). Mina blev tunna och så valde jag att skära dem i små bitar. Det kan vara därför som det ser ut som att det är mer på bilden. Det går dock jättebra att dubbla receptet om du vill göra en större sats 🙂

Kommentarer är stängda.