Pepparkaksglass

Såklart man kan göra glass på pepparkakor!! Det krävs förstås lite andra ingredienser också, men pepparkakan får stå i centrum i denna krämiga glass. Som med alla mina glassar (eftersom att jag inte har någon glassmaskin) så görs denna endast med hjälp av en elvisp. Så enkelt och så gott! Passar perfekt efter massa julmat.

Till 1 liter glass behöver du:
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 ägg + 1 extra äggula
60 g pepparkakor
0,5 dl karamelliserad mjölk

Gör så här:
1 – Krossa pepparkakorna i en hushållsmixer eller för hand, till ett fint smul.
2 – Vispa upp grädde, florsocker och ägg med elvisp.
3 – Blanda försiktigt ner pepparkakskross och karamelliserad mjölk i gräddsmeten (se till att smeten fortfarande är fluffig).
4 – Häll i frystålig burk och låt stelna i frysen minst 8 h. Rör om i glassen var trettionde minut under de första 2 timmarna.

2 kommentarer på “Pepparkaksglass”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *