Rågsiktsfrallor (nattjästa)

100 inlägg med recept här på bloggen. 100 st (!). Det känns nästan lite overkligt. Det är tack vare ni som läser och följer mig som gör detta så roligt och inspirerande. Tack för all positiv respons jag har fått sedan jag blev bakskribent för Hallandsposten. Det värmer och betyder jättemycket.

Idag får ni ett recept på rågsiktsfrallor (nattjästa såklart). Perfekt att fixa på kvällen och sen kräver det minimalt med tid på morgonen.

Till 20 st rågsiktsfrallor behöver du:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 tsk flingsalt
ca 10 dl rågsikt

Gör så här:
1 –
Smula sönder jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och rör runt med en träslev så att jästen löses upp.
2 – Tillsätt övriga ingredienser, sist mjölet och knåda ihop degen. Den ska vara lite kladdig.
3 – Ställ in bunken i kylskåp, täckt med kökshandduk, över natten (ca 8-10 timmar).
4 – På morgonen sätter du ugnen på 225°C.
5 – Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Knåda inte, dela i 20 delar (lite olika former)
6 – Lägg på bakplåtsklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Tills de är gyllenbruna.


4 kommentarer på “Rågsiktsfrallor (nattjästa)”

  1. Jag har bakat dina rågsiktsfrallor idag och vi tyckte att de var jättegoda och väldigt enkla att göra. En påse har jag lämnat ifrån mig till killarna. Ser framemot dina recept.

    1. Hej! Åh vad glad jag blir. Så roligt att höra att ni tyckte om dem. Bröd verkar vara det mest efterfrågade så det kommer mer av det snart.
      Kram Marie

  2. Hej! Har bakat dessa bullar 2 ggr nu! Såååå enkla och såååå goda. Älskar dina recept! Bakar nästan bara dina bröd nuförtiden för de är så lättbakade och fantastiskt goda.

    1. Hej! Åh vad glad jag blir av det du skriver! Tack snälla! Det är precis det jag hoppas på – att mina recept ska vara enkla och goda!
      Mer brödrecept är på gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *