Apelsinchoklad- och nötfudge

Nu tar även jag lite julledigt. Håll tillgodo med alla härliga julrecept (och annat så klart) här på bloggen så länge. Och var rädda om varandra. Det viktigaste, denna jul, är inte att hålla stenhårt på traditioner. Det viktigaste är att hålla sig frisk, ta hand om varandra, visa hänsyn och vara tacksam för livet. God jul!

Du behöver:
200 g mjölkchoklad med apelsinkrokant
0,5 dl salted caramel jordnötter (går också bra med vanliga)
1 dl sötad kondenserad mjölk

Gör så här:
1 – Hacka nötterna. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron.
2 – Klä en form med bakplåtspapper, cirka 10 x 20 centimeter.
3 – Rör snabbt ihop den smälta chokladen med kondenserad mjölk. Den tjocknar fort.
4 – Bre ut i formen. Toppa med hackade jordnötter. Ställ i kylskåp för att stelna och skär sedan i önskade bitar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *