Minimarängtårta med nötcremesfrosting och färska bär

Bara dagar kvar till nyårsafton. Jag har några supergoda (och enkla) desserter som jag gärna vill tipsa om. Den första får ni recept på idag. Jag kommer sedan att bjuda på en dessert om dagen fram till nyår. Hur kommer ni fira nyår? Hos oss blir vi bara familjen. Vi tänkte fixa lite plockmat/buffé så att alla kan välja någon favorit som de vill ha med. Sen ska jag göra en dessert. Någon av mina egna såklart. Med 97 % säkerhet kommer sen jag och de små barnen att somna innan tolvslaget!

Här har vi en riktig sötbomb! Frasig söt maräng möter en krämig och nötig frosting. Färska bär på toppen ger en härlig friskhet. Jag tycker det blir fint att servera marängerna i portionsstorlekar, men om du hellre vill göra en stor tårta så gör du det.


Tänk på:
Om du väljer att göra en stor tårta istället så kan du behöva justera tiden som marängen är i ugnen.
Klicka ut lite marängsmet mellan bakplåtspappret och plåten så håller sig pappret på plats.
Marängen håller sig länge, men när du tillsätter grädde/frosting så börjar marängen mjukna. Garnera med frosting och bär precis innan servering för bästa resultat.


Till 8 st minitårtor behöver du:

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk maizena

Frosting:
1,5 dl vispgrädde
100 g philadelphia
100 g nötcreme

Blåbär, hallon och eventuellt pärlströssel

Gör så här:
1 – Maräng: Sätt ugnen på 120 grader över/undervärme.
2 – Vispa äggvitor till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, under konstant vispande. Vispa i maizena och fortsätt vispa i ytterligare 5 minuter.
3 – Bre eller spritsa ut marängsmeten till 8 st runda minitårtor på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 80-90 minuter. Ta ut marängerna och låt svalna helt.
4 – Frosting: Vispa ihop alla ingredienser. Bre eller spritsa frostingen på marängerna.
5 – Dekorera med bär och eventuellt pärlströssel.

10 svar på “Minimarängtårta med nötcremesfrosting och färska bär”

Kommentarer är stängda.