Himmelsk fruktbricka

Vill du ha en dessert där frukt och bär står i fokus? Då är denna himmelska fruktbricka något för dig! Ljuvligt vaniljfluff, ringlande choklad och salta nötter gör denna dessert komplett. Passar perfekt till både vuxna och barn. Desserten är enkel att göra och alla kan vara med. Våra små barn, Benjamin och Julie, älskade verkligen denna dessert. Och även barnens mormor och morfar som “råkade” komma förbi precis när vi skulle smaska på denna.

Till 6 portioner behöver du:

250 g gröna vindruvor
125 g blåbär
4-5 clementiner
200 g saltade cashewnötter eller jordnötter
75 g mjölkchoklad eller mörk choklad

Vaniljfluff:
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
100 g philadelphia
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1 – Skölj och dela vindruvorna. Skölj blåbären och skala och klyfta clementinerna. Hacka nötterna.
2 – Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron. Häll över i liten spritspåse och låt stå (det går också bra att hälla över chokladen i en vanlig liten fryspåse).
3 – Vaniljfluff: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till ett fast fluff.
4 – Montering: Placera ut frukt/bär på en tallrik/bricka (se bild). Spritsa eller skeda upp vaniljfluffet och strö över nötter. Klipp ett litet hål längst ner på spritspåsen och ringla över chokladen. Chokladen stelnar snabbt i kontakt med den kalla grädden så jag rekommenderar att servera direkt.

3 svar på “Himmelsk fruktbricka”

  1. Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog
    hyperlink to your host I’m not sure why but this web site is loading extremely slow for me“성인망가” I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin.I wonder how so much effort you place to make one of these fantastic informative web site.

Kommentarer är stängda.