Mimmis mintstubbe

Denna ljuvliga lilla mintbakelse var den första som jag tog fram som min ”egna bakelse”. Den betyder lite extra och är dessutom lite extra god. Min äldsta bonusdotter Amanda brukar ofta be mig att baka denna. Vad passar då bättre än att avsluta året med Mimmis mintstubbe? Det året som jag valde att satsa på bakningen och började ta fram egna recept. Ibland för livet in en på en annan spännande väg än vad man hade trott. 

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Med önskan om ett friskt år med många kramkalas!

Detta behöver du till 12 st bakelser:

Botten:
100 g sötmandel
100 g digestivekex
1 dl farinsocker
2 ägg

Topping:
100 g mjölkchoklad med mint
0,5 dl florsocker
75 g philadelphia
Lite riven vit choklad

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnssäker form (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.
2 – Börja med att göra botten. Den ska gräddas i ugnen och sedan svalna helt innan du toppar den med mintchokladen.
3 – Mixa sötmandel och digestivekex till fint mjöl. Blanda sedan ihop med farinsocker och ägg. Bre ut i formen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 minuter.
4 – Låt svalna helt och stansa sedan ut 12 st rundlar.
(Jag använde mig av en stans på ca 5 cm ∅ och fick då ut 12 st. Du kan såklart välja att göra fler och mindre eller färre och större.)
5 – Fyllning: Smält mintchokladen över vattenbad eller i mikron på svag effekt. Låt svalna lite.
6 – Vispa ihop florsocker och philadelphia. Blanda det sedan med den smälta chokladen.
7 – Montering: Spritsa toppingen på bottnarna. Använd en stor tyll så att inte mintbitarna i den smälta chokladen fastnar i spritsen. Ställ sedan in i kylskåp och låt stelna.
8 – Riv lite vit choklad över bakelserna och förvara dem i kylskåp.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *