Melontårta

Har du svårt att få barnen att äta frukt? Saknar du inspiration i hur frukt kan serveras på ett lekfullt och inbjudande sätt? Här bjuder jag på recept och inspiration på en melontårta. Mina barn (som för övrigt alltid älskar frukt) delade på denna tårta, och då är de bara 2 stycken (!). Fast de är lite väl galna i frukt, så om man räknar på ett “normalt” fruktintag så räcker denna tårta till 4-5 personer. Jag använder en halv cantaloupmelon och om du vill att tårtan ska räcka till fler så kan du använda andra halvan också och göra en till av bara farten!

Denna smarriga frukttårta får inleda veckan, som kommer fortsätta att inspirera till nyttigare alternativ och hur du kan baka sockerfria tårtor och annat gott till kalaset. Häng med! (@hemmabageriet.se)

Du behöver:
0,5 cantaloupmelon (nätmelon)
15-20 gröna vindruvor
125 g färska blåbär
1 mogen banan

Gör så här:
1 – Dela melonen på mitten. Gröp ur kärnorna och släng dem. Sätt melonen med snittytan nedåt på en skärbräda och skär försiktigt bort skalet med en vass kniv (försök att endast skära bort skalet och behålla så mycket av fruktköttet som möjligt).
2 – Dela sedan melonen i 3 delar, som ska användas till bottnar (se bilden).
3 – Skiva banan och vindruvor.
4 – Montering: Lägg den största melonbottnen längst ner. Täck med ett lager av banan (se även till att den hamnar lite bananer i hålet som du har fått efter kärnorna). Lägg på nästa botten och täck med mer banan. Avsluta med sista melonbiten (om den är toppig så kan du skära till den något så att det lättare går att placera vindruvor och blåbär uppepå). Toppa med vindruvor och blåbär.