Pannkakssnurror med vaniljgrädde och chiasylt

Dessa pannkakssnurror blir en festlig liten kreation till kalaset och är enkla att göra. Servera pannkakan som en snurra och fyll med hemmagjord sylt och lättvispad vaniljgrädde. Både pannkakor och sylt kan du med fördel göra dagen innan servering. Tänk dock på att sylten endast håller cirka 3 dygn i kylskåp eftersom den inte innehåller något tillsatt socker.

Till 8 portioner behöver du:

Pannkakor:
1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 ägg
Lite smör att steka i

Sylt:
3 dl frysta jordgubbar
1,5 msk honung
1,5 msk chiafrön

Topping:
2 dl vispgrädde
0,5-1 tsk vaniljpulver
25 g hackade hasselnötter (går bra att utesluta)

Gör så här:
1 – Pannkakor: Vispa ihop vetemjöl med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ägg. Vispa tills smeten går ihop.
2 – Klicka ut lite smör i en stekpanna och stek 4 st stora pannkakor på medelvärme. Låt dem svalna helt.
3 – Sylt: Lägg jordgubbar i en kastrull. Sätt på medelvärme och koka upp. Mosa jordgubbarna med en gaffel medan de kokar. Ta från plattan och rör i honung och chiafrön. Låt svalna helt.
4 – Montering: Ta fram 8 st portionsformar/muffinsformar. Dela pannkakorna på mitten och snurra ihop en halv pannkaka i varje form. Vispa upp grädde med vaniljpulver och skeda upp på pannkakorna. Lägg på sylt och toppa med hasselnötter.