Blåbärscheesecake

Hur många ord för makalöst gott kan man använda egentligen? Det blir många adjektiv i mina små ingresser till recepten. Fast det är klart, jag är ju stolt över det jag har skapat och vill på bästa sätt beskriva för er hur det smakar. Så här kommer lite fler adjektiv :). Blåbärscheesecake som är helt himmelsk, ljuvlig och underbar.

Du behöver:
150 g digestive
2 msk smält smör
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
3 äggulor
75 g naturell färskost
0,5 dl råsocker
125 g blåbär
1 dl florsocker

Dekor:
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Blåbär

Gör så här:
1 – Ta fram en springform (ca 23 cm Ø). Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en påse och slå lätt med en hammare eller mortel. (Du kan också krossa dem i en hushållsmixer). Blanda krosset med smält smör och tryck ut det i formen. Låt stå.
2 – Vispa upp äggvitor till ett fast fluff.
3 – Ta en annan bunke och vispa samman grädde, äggulor, färskost och råsocker.
4 – Mixa blåbär och florsocker med en stavmixer.
5 – Rör försiktigt ihop äggvitor, gräddblandningen och blåbärsmixen. Häll det över digestivebottnen, täck formen med plastfolie och ställ in i frysen. Låt stå i frysen över natten.
6 – Ta ut från frysen ca 15 min innan servering. Dekorera med vispad grädde (som du vispar ihop med vaniljsocker) och mer blåbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *