Kärleksmums + mint = sant

Kärleksmums är alltid gott! De blir dessutom ännu lite godare om man tillsätter pepparmintsarom. I detta recept har jag gjort klassiska kärleksmums som jag har smaksatt med mint och sedan stansat ut som hjärtan. Om du inte tycker om mint (eller inte har tillgång till aromen) så går det bra att skippa. Formen av hjärtan tycker jag passar bra nu till alla hjärtans dag!

Till 15-20 hjärtan behöver du:

Botten:
150 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjölk

Glasyr:
100 g smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
1,5 tsk pepparmintsarom

Garnering:
1 dl färgglatt strössel

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 200°C. Klä en långpanna/ugnsform (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.
2 – Smält smöret och låt stå. Vispa upp ägg och socker fluffigt i 5 minuter. Sikta ner de torra ingredienser i fluffet. Tillsätt sist mjölk och det smälta smöret och blanda ihop allt.
3 – Häll smeten i långpannan/ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara torr, känn med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
4 – Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda i resterande ingredienser i kastrullen och vispa ihop till en klumpfri glasyr. Häll ut glasyren över kakan och toppa med strössel. Låt svalna och stelna i kylskåp.
5 – Stansa ut hjärtan. Förvara i kylskåp och de går jättebra att frysa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *