Sockerfria mellanmålsmuffins

Hej och godmorgon på er denna torsdag. Idag kommer ännu ett nummer av Hallandsposten och Hallands nyheter ut med mina recept – mitt i tidningen. Tack för all fantastisk fin respons jag får från er på detta.

Veckans tema är goda och hälsosamma mellanmål. Dessa mellanmålsmuffins, som jag har valt att kalla dem, är både gluten- och sockerfria (går även att göra mjölkfria om du använder mjölkfritt alternativ till kesella). De är saftiga, smakar mycket och är perfekta till mellanmålet – för både barn och vuxna.”

Till 12 st muffins behöver du:
3 dl havregryn
3 ägg
250 g naturell kesella eller kvarg (Alpro har mjölkfritt alternativ till kvarg i sitt sortiment)
1 banan
2 medelstora äpplen
1 tsk bakpulver

Blåbär + riven kokos

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Ställ ut 12 st muffinsformar på en ugnsplåt, eller använd en muffinsplåt.
2 – Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en hushållsmixer (det går också bra att köpa färdigt havremjöl, men det är dyrare).
3 – Mosa bananen samt skala och riv äpplena.
4 – Vispa upp äggen ca 1 minut med elvisp. Tillsätt kesella, banan och äpple och fortsätt vispa. Tillsätt sist det mixade havremjölet och bakpulver. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.
5 – Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck ner några blåbär i varje och toppa med riven kokos.
6 – Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *