Påskharebakelse

Påsken närmar sig och hemma hos oss provbakas det lite nya påskinspirerade recept. Det som är så roligt med att baka till påsk är alla härliga pastellfärger, godisägg och kreativa skapelser. Jag blir glad av att baka till påsken. Bjuder här på en påskbakelse i form av en påskhare (lätt att göra egen mall) med krämig hemmagjord mandelmassa och päronmousse.

Detta inlägg innehåller annonslänkar för Lyckas med mat.

Till 4-6 st bakelser behöver du:

Botten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Mandelmassa:
100 g sötmandel
1,5 dl florsocker
1-2 äggvitor (beroende på storleken, börja med 1 och se om konsistensen blir bra)

Päronkräm:
200 g rumstempererat smör
2 äggulor
2 dl florsocker
2 tsk päronessens (finns att köpa här och här)
1 msk vatten
Några droppar grön livsmedelsfärg

Dekor:
Godisägg (jag använder Cloetta, dragé egg mini)
Strössel

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda sist i mjölken. Häll ut smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30 x 25 cm) och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna.
2 – Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dra av det som varit i ugnen. Rita en mall (på papper) av en påskhare och skär ut så många påskharar som du får plats med. Det behövs 2 st per bakelse.
3 – Mandelmassa: Mixa sötmandel (med skalet kvar) i en hushållsmixer. Tillsätt florsocker och äggvita och mixa igen till en krämig massa.
4 – Päronkräm: Vispa upp smör med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ytterligare några minuter. Häll upp i spritspåse med en liten stjärntyll* (om du vill spritsa likt mig).
5 – Montering: Bre på mandelmassa på den understa påskharen. Spritsa päronkräm runt om mandelmassan. Lägg på nästa anslag av påskhare och spritsa ytterligare med päronkräm. Toppa med valfritt påskgodis och/eller strössel.

*Stjärntyll finns bl a att köpa här.