Havrepannkakstårta med råkräm och färsk frukt

Att göra en pannkakstårta är både roligt, enkelt och väldigt gott! Dessa pannkakor är dessutom gjorda på havremjöl. Jag tycker att havrepannkakor är snäppet godare än pannkakor med vetemjöl. Mellan varje pannkaka har jag en ljuvlig fyllning av råkräm. Om du inte har smakat råkräm tidigare så kommer du bli glatt överraskad. Tänk dig det godaste från sockerkakssmeten (ägg + socker) ihop med luftig vispgrädde. Råkräm passar perfekt till pannkakstårta, men också till exempelvis kladdkaka eller äppelpaj.

Dekorera din pannkakstårta med färska frukt och bär. Ta vad du tycker om och har hemma.

Du behöver:

Havrepannkakor:
3 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
3 ägg
1 nypa salt

Råkräm:
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl råsocker

Topping:
1 Banan
2 Kiwi
2 Blodapelsin

Gör så här:
1 – Havrepannkakor: Rör ihop havremjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop en slät smet med ballongvisp. Häll i resten av mjölken, ägg och salt och vispa ytterligare.
2 – Stek 8 st pannkakor i lite smör på medelvärme i ca 2 minuter per sida. 1 dl smet/pannkaka.
Låt pannkakorna bli helt kalla innan du monterar ihop tårtan.
3 – Råkräm: Vispa upp grädden hårt. I en annan bunke vispar du ägg och råsocker till ett vitt fluff. Rör försiktigt ihop de båda bunkarna. Försök behålla den fluffiga konsistensen.
4 – Montering: Klicka ut lite råkräm mellan varje lager pannkaka. Resterande råkräm klickar du ut på toppen och låter det rinna ner över sidorna. Toppa tårtan med färsk frukt.
Ät direkt eftersom råkrämen gärna smälter i kontakt med vätskan från frukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *