Morotskaka till påsk

Hoppas ni alla har en glad påsk! Hos oss gör vi lite som vanligt; träffar den närmaste släkten, fikar mycket, äter godis och är ute och rör på oss. Har man barn som är 4 och 2 år så finns det alltid en vilja att gå ut, oavsett väder. Fördelen där vi bor är att vi har så nära till både skogen och stranden och där finns det alltid något att göra.
Kanske att vi idag också mumsar på en saftig och jättegod morotskaka 🙂 En morotskaka är också perfekt att ta med sig ut för en picknick (men då får man se till att frostingen hinner stelna först så den inte blir så kladdig som på min bild). Denna går alldeles utmärkt att äta som den är, utan extra dekor. Men om ni får tag på söta jordgubbar så är det en perfekt matchning!

Du behöver:

Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 dl rapsolja
120 g (ca 3 st) skalade och finrivna morötter

Frosting:
75 g rumstempererat smör
125 g färskost
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Dekor:
Jordgubbar
Påskägg i choklad

Gör så här:
1 – Kaka: Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
2 – Vispa ägg och strösocker med elvisp i 7-8 minuter. Den ska vara riktigt fluffig.
3 – Skala och finriv morötterna.
4 – Sikta ner de torra ingredienserna i äggfluffet. Rör sedan försiktigt ner morötter och olja och blanda ihop allt till en klumpfri och luftig smet.
5 – Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
6 – Frosting: Vispa smör, färskost och vaniljsocker krämigt och fluffigt. Rör sedan i florsockret för att få frostingen lagom tjock i konsistensen. Bre ut frostingen över kakan och låt allt stå i kylskåp minst 1 timme så frostingen stelnar lite.
7 – Dekor: Innan servering kan du dekorera kakan med jordgubbar och små påskägg i choklad.

4 kommentarer på “Morotskaka till påsk”

  1. Aromasin is also indicated for the treatment of advanced breast cancer in postmenopausal women whose disease has progressed following tamoxifen therapy tamoxifen warnings Briefly, Vero cells were infected for 24 h at a multiplicity of infection MOI of 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *