Kolasnittar med vallmo och viol

Kolasnittar är verkligen en god småkaka! De är goda bara som de är, med lätt kolasmak (som fås av ljus sirap och farinsocker). Jag tycker dock att det är roligt att twista till saker lite, så jag har smaksatt dessa med vallmofrön och violessens. Jag hade en flaska violessens över sedan jag använde det till att smaksätta glass för ett tag sedan. Du köper det enkelt på nätet (jag länkar i receptet) och där hittar du även andra smaksättningar om du vill prova.

Detta inlägg innehåller annonslänkar för Lyckas med mat.

Till 30-35 st kakor behöver du:
200 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl vetemjöl
0,25 dl vallmofrön
2-3 tsk violessens (finns att köpa här)

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C varmluft.
2 – Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker. Blanda vallmofrö och violessens i en liten skål. Tillsätt resterande ingredienser (inklusive vallmo/viol) och arbeta ihop en deg med handen.
3 – När degen har gått ihop så delar du den i 4 delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg dem, med lite mellanrum, på en bakplåtsklädd plåt.
4 – Platta till dem lätt med handen och grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
5 – Använd en mjuk kniv (smörkniv) och skär dem på tvären till kakor/snittar strax efter att de kommit ut från ugnen och fortfarande är varma.
6 – Låt dem sedan svalna helt innan du flyttar dem från plåtarna.

2 kommentarer på “Kolasnittar med vallmo och viol”

  1. In C282Y homozygotes at risk for liver disease or other iron overload diseases, initial diagnosis should consider noninvasive quantitation of hepatic iron concentration and liver injury or more invasive tests, such as liver biopsy, to ascertain the fibrotic or cirrhotic state of the liver buy stromectol ivermectin online Sialic acid utilization by bacterial pathogens, Microbiology, Sep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *