Snickerskakor

Samarbete med KlaraForm.

Smarriga snickerskakor så det heter duga! Detta recept ger 12 st kakor och de försvann nästan direkt från kylen/frysen. Mycket populära här hos oss. Jag vågar inte ge de små barnen jordnötter, men vi vuxna och de äldre barnen tyckte verkligen om dessa. Henrik, min sambo, frågade om han fick ta en till och en till och en till.

De fina muffinsformarna hittar du hos KlaraForm

För 12 st snickerskakor behöver du:
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
120 g (drygt 1 dl) Dulce de leche/karamelliserad mjölk
70 g salta jordnötter
85 g mjölkchoklad (1 ruta/kaka)

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt på en ugnsplåt).
2 – Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Den kan upplevas som smulig, men fortsätt bara att arbeta degen med handen tills den går ihop.
3 – Dela degen i 12 lika stora delar (á cirka 35 g) och tryck ut i botten på muffinsformarna. Gör ett hål i mitten på varje form och klicka ut Dulce de leche samt strö över jordnötter.
4 – Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Lägg en chokladruta i varje form (direkt när du tagit ut formen) och tryck till lätt. Efter några minuter har chokladen smält och du kan smeta ut den med en liten gaffel så den täcker hela “gropen” i kakan. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna.

Förvaras i kylskåp eller med fördel i frysen. Går att äta direkt när du tagit ut från frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *