Kladdig kladdkaka med vaniljgrädde

Detta är min version på en klassisk kladdkaka. Jag använder alltid både choklad och kakao i min smet, eftersom jag tycker att det tar fram chokladsmaken bättre. I de fall jag har lite framförhållning (vilket jag oftast har) så gör jag kakan dagen innan den ska ätas, så att den får stå till sig i kylskåp ordentligt. Det gör då ingenting att den upplevs väldigt kladdig när du tar ut den ur ugnen – efter en natt i kylskåp blir den perfekt!

Du behöver:

Kakan:
150 g smör
150 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 krm salt

Tillbehör:
2,5 dl Vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1 – Kakan: Sätt ugnen på 175°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
2 – Smält smör och choklad på medelvärme i en kastrull.
3 – Vispa ihop ägg och strösocker. Rör ihop med smör/choklad. Sikta ner resterande ingredienser och rör runt till en klumpfri smet.
4 – Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och kladdig/dallrig i mitten. Låt kakan svalna och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (gärna över natten).
5 – Tillbehör: Vispa upp grädde och vaniljsocker till ett lätt fluff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *