Daimkladdkaka med fluff och jordgubbar

Idag hittar ni bland annat denna goding i Hallandsposten och i Hallands Nyheter. Kladdkakor går att variera så mycket och det är så roligt att testa sig fram. Dessutom kan man dekorera dem nästan likt en tårta, med mousse, grädde eller frukt och bär. Här får ni lite mer inspiration på en kladdkakevariant – med daim i kakan, daimfluff som topping samt massa härliga jordgubbar.

Tårtfatet kommer från KlaraForm.

Du behöver:

Kakan:
125 g smör
100 g daim
1,5 dl rörsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao

Dekor:
100 g daim
150 g philadelphia
10-12 st färska jordgubbar

Gör så här:
1 – Kakan: Sätt ugnen på 175°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
2 – Hacka daimen i småbitar och smält ihop med smör på medelvärme i en kastrull.
3 – Vispa ihop ägg och rörsocker fluffigt och luftigt med elvisp.
4 – Sikta ner de torra ingredienser i ägg- och sockerfluffet. Tillsätt smör/choklad och rör ihop allt till en smet.
5 – Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och kladdig/dallrig i mitten. Låt kakan svalna och ställ in i kylskåp tills den är helt kall.
6 – Dekor: Finhacka daim (lagom fint så att det fortfarande blir lite crunch). Vispa upp philadelphia. Häll i den hackade daimen, fortsätt vispa till en krämig topping och dekorera sedan kakan. Avsluta med färska jordgubbar (eller andra bär som du tycker om).