Vit choklad- och rabarbercookies

Åh ljuvliga rabarber! Vi har inte fått några tillräckligt stora rabarber hemma i trädgården än, men jag fick tag i jättefina i affären. Jag har längtat efter att baka med färska rabarber igen. Det är sååå gott och sååå somrigt, mums!! Denna gång blev det kakor med rabarber + härligt söt vit choklad. En perfekt kombo!

Till 24 kakor behöver du:
150 g färsk rabarber
2 tsk potatismjöl
0,5 dl strösocker
175 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl brun farin strö
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 dl havregryn
150 g vita chokladknappar

Gör så här:
1 – Skölj, ansa och finhacka rabarbern. Rör ihop dem med potatismjöl och 0,5 dl strösocker. Låt stå.
2 – Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och ägg till en jämn smet. Tillsätt rabarbern, även vätskan som bildats.
3 – Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Tillsätt sist havregryn och de vita chokladknapparna.
4 – Plasta in kakdegen och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
5 – Sätt ugnen på 175°C. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut 24 st lika stora bollar, platta till dem lite och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

Tänk på: Kakorna flyter ut ganska mycket, så lägg dem inte för tätt. Använd hellre en tredje plåt om du har mindre plåtar. Kakorna kommer fortfarande vara mjuka och kännas “ofärdiga” efter 20 minuter. Men de gräddas lite på eftervärme och stelnar sedan när de kallnar.

 

2 svar på “Vit choklad- och rabarbercookies”

Kommentarer är stängda.