Mjuk vanilj- och citronkaka

Tanken med denna mjuka vanilj- och citronkaka var att göra en variant på kärleksmums utan choklad. Personligen kan jag tycka att choklad kan bli för mäktigt ibland och jag gillar lite mer syrliga smaker. Därav att jag kanske lägger upp lite färre recept med bakverk av choklad. Hoppas ni är okej med det, annars får ni hojta ;-).

Denna kaka består av en botten på vaniljkaka och sedan en ljuvligt syrlig citronglasyr. Dessutom är kakan toppad med vallmofrön. Så gott!!

Du behöver:

Botten:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 dl marsanpulver
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 dl mjölk

Glasyr:
150 g smör
7 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl citronsaft
Zest från 1 citron

Garnering:
1 msk vallmofrö

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna/ugnsform (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
2 – Smält smöret och låt stå. Vispa upp ägg och socker fluffigt med elvisp i 5 minuter. Sikta ner de torra ingredienser. Tillsätt sist mjölk och det smälta smöret och blanda ihop allt.
3 – Häll smeten i långpannan/ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr, känn med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
4 – Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda i resterande ingredienser i kastrullen och rör ihop till en klumpfri smet. Häll ut glasyren över kakan och toppa med vallmofrön. Låt svalna och stelna i kylskåp.
5 – Skär i önskat antal bitar (jag fick ut 25 bitar) och förvara i kylskåp. Går också jättebra att frysa.

3 kommentarer på “Mjuk vanilj- och citronkaka”

  1. Salmon that s genetically modified to grow twice as fast as normal could soon show up on your dinner plate Г‚ if the company that makes the fish can stay afloat buy lasix Exogenous substrates for NQO1 include many xenobiotic quinones

  2. where to buy stromectol without prescription Some doctors believe you should start treatment no matter what type of breast cancer you have, but others now think that in the case of DCIS, a non invasive breast cancer confined to the milk ducts, women should have the option of watchful waiting that is, having mammograms alternating with MRIs twice a year to see if there is any change

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *