Matiga picknickmuffins med aprikos och tranbär

Sockerfria, glutenfria och matiga picknickmuffins. Jag har valt att kalla dem picknickmuffins eftersom de är smidiga att ta med sig på utflykten samt att de mättar bra. Egentligen är dessa lite av en kombination av muffins och bröd och kan även ätas med en klick smör på om du så vill. Annars är de goda som de är, med smak av havremjöl, vallmofrön, aprikos och tranbär.

Till 10 st behöver du:
3 ägg
1 dl neutral olja
3 dl havremjöl*
1 dl potatismjöl
250 g kesella, 10 %
1 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Salt
1 msk vallmofrön
50 g (1 dl) Torkade tranbär
70 g Torkade aprikoser

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175˚C varmluft. Ta fram en muffinsplåt eller ställ ut muffinsformar på en plåt.
2 – Vispa upp äggen för hand. Dela aprikoser i småbitar. Blanda samman alla ingredienser till en fin smet.
3 – Spritsa (utan tyll) eller klicka ner smeten i 10 st formar, jämnt fördelat. (Jag spritsar alltid mina muffins för att undvika kladd på kanterna). Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Känn med en sticka så de är torra mitt i.

*Enklast är att köpa glutenfria havregryn och mixa själv. Vanligt havremjöl går bra att äta för de flesta med glutenintolerans, men för att vara helt säker så rekommenderar jag glutenfritt havremjöl/ren havre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *