Spröda citron- och hallonkakor

Mördeg är så användbart inom bakvärlden. Det är basen i många kakor. Dessa mördegskakor är smaksatta med lemoncurd, hallon och vit choklad. Ljuvligt sötsyrlig smak som det lätt slinker ner både en och två utav.

Till 12 st behöver du:
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ca 100 g lemoncurd
24 st färska hallon
80 g vit choklad

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175ºC. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt på en ugnsplåt).
2 – Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Den kan upplevas som smulig, men fortsätt bara att arbeta degen med handen tills den går ihop.
3 – Dela degen i 12 lika stora delar (á cirka 35 g) och tryck ut i botten på muffinsformarna. Gör ett hål i mitten på varje form och klicka ut lite lemoncurd samt ett par hallon.
4 – Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Lägg en chokladruta i varje form (direkt när du tagit ut formen) och tryck till lätt. Efter några minuter har chokladen smält och du kan smeta ut den med en liten gaffel så den täcker hela “gropen” i kakan. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna. Förvaras i kylskåp eller med fördel i frysen. Går att äta direkt när du tagit ut från frysen.