Blåbärsglass

Har du också mycket blåbär i skogarna kring där du bor? Här, i en skog nära oss, finns det massor av blåbär. Finns säkert i många skogar här i Halmstad, men vi har ett ställe nära som alltid levererar så varför byta. Första gången när vi plockade blåbär denna säsong så gav jag mig ut själv med barnen. Nja, det gör jag nog inte igen. De tröttnar väldigt fort och lilla Julie kan knappt ta sig fram själv i den kuperade terrängen. Sen åt de upp i princip allt jag hade plockat. Efter det har jag och Henrik varit med båda två och då kan vi hjälpas åt med både bärplockning och barn! 

Av alla de bär vi har plockat så gjorde jag bland annat denna underbara blåbärsglass. Hemmagjord glass, utan glassmaskin, på bär du har plockat själv – en riktig fullträff!

För 1 liter glass behöver du:
2,5 dl vispgrädde
1,25 dl sötad kondenserad mjölk
125 g färska blåbär
1 dl florsocker 

Gör så här:
1 – Skölj blåbären och mosa dem igenom en sil, så att du bara får ut saften från bären.
2 – Sikta ner florsocker i bärsaften, rör runt och låt stå.
3 – Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff (detta tar en stund eftersom den kondenserade mjölken gör att det tar längre tid).
4 – Rör försiktigt ner blåbärssaften i glassmeten. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.