Glutenfri kärleksmumskaka

Vill du kunna njuta av en riktigt smarrig kärleksmumskaka helt utan gluten? Då har du kommit rätt. Jag valde att göra denna i en sockerkaksform istället för i långpanna, som kärleksmums klassiskt bakas i. Men detta är inte heller en klassisk kärleksmums – utan en supergod glutenfri och fluffig variant! Kakan räcker till ungefär 8 personer.

Du behöver:

Mjuk kaka:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl florsocker
1,5 dl potatismjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
75 g smör
0,5 dl kallt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl florsocker

Strössel eller riven kokos

Gör så här:
1 – Mjuk kaka: Sätt ugnen på 180°C. Smörj en sockerkaksform.
2 – Vispa ihop ägg, strösocker och florsocker i minst 5 minuter. Sikta ner de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen.
3 – Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna helt.
4 – Glasyr: Smält smöret och tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao och rör ihop. Sikta sedan i florsocker lite i taget och rör tills du har en jämn och glansig glasyr.
5 – Häll glasyren över kakan, toppa med färgglatt strössel/riven kokos och låt stelna i kylskåp.