Söta äppelknyten

Vi fortsätter på temat äpple! Detta är en superenkel äppeldessert där du kan använda färdig smördeg och kanske äpple från din trädgård!? På endast 5 ingredienser slänger du ihop helt ljuvliga små söta äppelknyten som du kan servera som de är (ljumna från ugnen) eller ihop med lite vaniljglass. Hoppas ni provar dessa!

Till 8 st knyten behöver du:
250 g smördeg
1 äpple
0,5 dl råsocker
0,5 dl florsocker
0,5 msk kanel

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 220°C.
2 – Kavla ut smördegen tunt. Pudra med lite vetemjöl om degen fastnar i kaveln.
3 – Skala och skär äpplet i tunna skivor. Blanda ihop råsocker, florsocker och kanel i en djup tallrik eller bunke. Vänd runt äppelskivorna i blandningen.
4 – Skär smördegen i 8 st fyrkanter. Placera ut 2-3 äppelskivor på varje bit och “knyt” sedan ihop smördegen så att äppelskivorna inte längre syns. (Tips: lägg dina knyten i en muffinsplåt eller i stora bullformar för att hålla ihop knytet bättre i ugnen).
5 – Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna.

2 kommentarer på “Söta äppelknyten”

  1. We don t currently offer this option at the University of Michigan, but it has been successfully employed at centers in the U lasix spironolactone ratio The elevated level of PD L1 in BC cells and immune cells mediated by CDK4 6 inhibitors supports the combined usage of CDK4 6 inhibitors with immune checkpoint inhibitor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *