Mördegskakor med chokladgömma

Riktigt ruggigt höstväder här i Halmstad idag. Det blåser och regnar om vartannat. Jag hade planerat att ge mig ut på en långrunda i löparspåret, men detta blåsande sätter till och med stopp för mig. Som tur är kan jag ju även träna olika konditionspass inomhus genom en träningstjänst som jag har. Så himla bra!

Okej, nog om träning. Vi är ju här för att baka, eller hur? Idag vill jag rekommendera dessa smarriga mördegskakor med chokladgömma. Mördeg och choklad är en fin kombination och här det lite roligt att gömma chokladrutan inuti kakan.
Trevlig lördag på er!

Till 16 st kakor behöver du:
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad (1 ruta/kaka)

+ lite mjölkchoklad att ringla över kakorna

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 180°C. Sätt ut 16 muffinsformar på en ugnsplåt.
2 – Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Den kan upplevas som smulig, men fortsätt bara att arbeta degen med handen tills den går ihop.
3 – Dela degen i 16 lika stora delar. Kapsla in en chokladruta i varje del och rulla ihop som en boll.
4 – Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och ringla över lite smält mjölkchoklad för snyggt mönster. Förvaras i kylskåp eller med fördel i frysen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.