Knådfritt bröd på endast 3 ingredienser (nattjäst)

Hej på er! Idag är det regn och blåst ute men känns ändå som solen skiner hos mig. Lite poetiskt, men det är bara för att jag har något roligt att tillkännage. Nämligen att min bakbok; Vallmofrön, havrefält och jordgubbar, nu finns till försäljning hos Akademibokhandeln i Halmstad city. Jag är så stolt över detta!

Har ni förresten fått nog av nattjästa bröd än? Det har inte jag 😏. Detta härliga, surdegsliknande bröd, består av endast 3 ingredienser och bakar i princip sig själv från början till slut. Enklare än så här blir det nog inte och det blir väldigt gott. Om du vill ha något mer smak på brödet så kan du tillsätta 1,5 tsk salt i degen.

För 1 stort runt bröd behöver du:
5 g jäst
500 g (5 dl) kallt vatten
600 g (10 dl) vetemjöl 

Gör så här:
1 – Kväll: Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten och mjöl och rör ihop tills allt är ordentligt blandat. Degen ska vara lös och kladdig och du kommer inte kunna knåda den.
2 – Täck bunken ordentligt med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten, ca 10 timmar.
3 – Morgon: Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt, täck med bakplåtspapper och mjöla på pappret.
4 – Stjälp ut den lösa degen (använd t ex en mjölad stekspade för att få ut degen) på plåten. Hela degen ska bakas som ett bröd så du behöver inte dela upp den på något sätt. Platta till lite försiktigt med stekspaden och strö lite mjöl över degen.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Borsta bort överflödigt mjöl och skär brödet som du önskar. På längden, på tvären… 🙂


3 kommentarer på “Knådfritt bröd på endast 3 ingredienser (nattjäst)”

  1. As with other quinolones, concurrent administration of ciprofloxacin with magnesium aluminum antacids, or sucralfate, Videx didanosine chewable buffered tablets or pediatric powder, other highly buffered drugs, or with other products containing calcium, iron or zinc should be avoided. doxycycline class Complications of thoracentesis incidence, risk factors, and strategies for prevention.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *