Höstmyskaka med Dumle

Dumle är helt klart en favorit att baka med. Den är god bara som den är eller i detta fallet i smält format. Här blandas en ljummen Dumlesmet in i en spröd mördeg och vips så har du en deg som påminner om pepparkaka i konsistensen (de ser dessutom ut som pepparkakor när de är färdiggräddade). Receptet ger ca 80 st kakor, vilket du absolut kan halvera om du inte vill baka så många på en gång.

Du behöver:
200 g Dumle
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl saft från en satsumas/clementin

Gör så här:
1 – Lägg Dumle i en värmetålig bunke och smält den över ett vattenbad på medelvärme.
2 – Under tiden rör du ihop resterande ingredienser. Det bästa är om du kan arbeta ihop degen med handen. Tillsätt den ljumna Dumlesmeten och arbeta snabbt in den. Plasta in degen och låt ligga i kylskåp i ca 30 minuter.
3 – Sätt ugnen på 200°C. Klä några ugnsplåtar med bakplåtspapper.
4 – Kavla ut lite deg i taget till en tunn rektangel och stansa ut hjärtan eller cirklar med hjälp av pepparkaksformar. Lägg på plåtarna och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.