På detta recept får du 16-20 stycken jättegoda rågsiktsfrallor. Dessutom bakar (läs: jäser) de i princip sig själva över natten. Detta recept har jag delat här på bloggen tidigare, men vissa justeringar har gjorts inför denna versionen. Skulle ni ha önskemål om andra mjölsorter som ni vill att jag ska baka och skapa bröd utifrån så skriv gärna en rad och berätta! ♥
Du behöver:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1,5 tsk flingsalt
660 g (12 dl) rågsikt
Gör så här:
1 – Kväll: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör runt till jästen löses upp.
2 – Tillsätt resterande ingredienser och knåda ihop degen för hand. Den ska vara kladdig och du ska inte tillsätt mer mjöl än vad som står angivet.
3 – Täck över bunken med en kökshandduk och ställ in i kylskåp över natten, ca 10 timmar.
4 – Morgon: Sätt ugnen på 225°C.
5 – Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i önskat antal frallor utan att knåda.
6 – Lägg på ugnsplåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.