Chaibiscotti

Nu ska ni få höra! Jag är väldigt förtjust i chaite. Den kryddblandningen är ljuvlig och ger en så härlig doft i köket. Påminner mycket om julen tycker jag. Jag har funderat ett tag på hur jag kan få med chaikryddorna i något bakverk. Då kom jag på att jag skulle baka biscotti (en italiensk söt skorpa) och smaksätta dem på thaikryddor. Jag måste säga att idén var genialisk för dessa blev sååå goda!

Du behöver:
50 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
5 g chaikryddor (från chaitepåsar)
2 ägg
270 g (4,5 dl) vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2 – Rör ihop smör, strösocker och chaikryddorna. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt att röra. Sikta sedan ner resterande ingredienser och arbeta ihop en lite klibbig deg.
3 – Dela degen i två delar, forma dem som längder och lägg ut på plåten. Längderna ska vara lika långa som plåten, på bredden. (Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl för att kunna forma dem).
4 – Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
5 – Ta ut och sänk ugnen till 100°C. Låt kaklängderna svalna något och skär dem sedan i bitar, på tvären. Vänd på dem så att snittytan kommer uppåt. Sätt in dem i nedre delen av ugnen igen och grädda i 30-40 minuter.