Pepparkakssnittar med apelsinkrokant

Pepparkaka + apelsinchoklad (krokant) = sant! En underbar smakkombination som här återspeglas i kaksnittar. Dessa är enkla att göra och du kan lätt låta barnen vara med och baka. På en sats kakdeg blir det ca 30 kakor. Jag vågar knappt erkänna hur många av dessa jag åt medan de fortfarande var ljumna efter gräddningen.

Du behöver:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,5 dl ljus sirap
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
0,5 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
Ev 1 msk vatten
100 g mjölkchoklad med apelsinkrokant

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Rör ihop smör, strösocker, farinsocker och sirap. Tillsätt de torra ingredienser och arbeta ihop en deg med handen. Tillsätt eventuellt lite vatten om degen känns smulig.
3 – När degen har gått ihop så delar du den i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg dem, med lite mellanrum, på en bakplåtsklädd plåt. Hacka chokladen och strö ut det över längderna.
4 – Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5 – Använd en mjuk kniv och skär dem på tvären till kakor/snittar strax efter att de kommit ut från ugnen och fortfarande är varma. Låt dem sedan svalna helt innan du flyttar dem från plåtarna.

2 kommentarer på “Pepparkakssnittar med apelsinkrokant”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *