Mozartpinnar

Mozartkulor är en av mina favoriter. Kombinationen av marsipan/mandelmassa, nougat och mörk choklad är ljuvlig. Funkar egentligen lika bra att äta året runt om ni frågar mig. Däremot har jag inte riktigt fått till de här runda perfekta kulorna, som det traditionellt sett ska vara. Men, så länge du har samma smaker så kan ju formen bli lite som den blir. Jag har här valt att göra så kallade “Mozartpinnar”. ♥

Till 4 pinnar á 5 cm behöver du:
Ca 50 g nougat (jag använder Marabous Dubbel Nougat, en sån chokladkaka är lagom till en sats)
100 g mandelmassa
100 g mörk choklad

Gör så här:
1 – Dela nougaten i fyra långa smala rektanglar, á ca 5 centimeter.
2 – Dela upp mandelmassan i 4 lika stora delar. Platta till dem, cirka 1 centimeter tjocka. Lägg nougat i mitten och rulla sedan in den i mandelmassan. Sätt i kylskåp.
3 – Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron.
4 – Doppa ner mandelmass- och nougatpinnarna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och sätt därefter in i kylskåp för att stelna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.