Sockerfri chokladtårta med dadlar

Ja visst går det att baka riktigt goda och festliga tårtor, helt utan tillsatt socker eller mjöl. Så här i början av december kanske man kan vara lite sugen på att fika lite nyttigare för att sedan kunna äta ännu mer godsaker till jul med gott samvete 🙂. Jag tycker alltid man ska unna sig lite extra god fika. Samtidigt vet jag att en del hellre äter sockerfritt och då vill jag såklart även bjuda på ett sådant recept. Hoppas ni gillar denna saftiga chokladkaka!

Du behöver:

Kaka:
4 ägg
120 g färska urkärnade dadlar
0,5 dl kallt vatten
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kakao
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver 

Topping:
1,5-2 dl vispgrädde 

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Vispa äggen fluffigt.
3 – Mixa dadlar ihop med vatten med en stavmixer.
4 – Rör ihop dadelsmeten med de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de vispade äggen.
5 – Häll smeten i en ugnsform med ca 20 cm i diameter. Jag valde en hjärtformad silikonform, vilket gör att tårtan inte fastnar. Om du istället använder en springform så bör du klä den med bakplåtspapper innan du häller i smeten.
6 – Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Känn med sticka, den ska vara torr. Låt svalna helt.
7 – Toppa tårtan med vispad grädde och eventuellt pudra över lite kakao.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.