Snickersbräck

Hur har ni det med julsysslor, eventuell julstress, julbakande (vilket såklart alla ägnar sig åt!) och julklappsjakt? Jag brukar vara ute i väldigt god tid med allt, men något händer när man får barn och de dessutom är hemma vääääldigt mycket. Tiden går åt till annat och man får sitta på kvällarna och handla julklappar på nätet. Sen har jag också en hög ambition att slå in alla paket med omsorg och göra fint med snören och annat. Även där har jag insett mig besegrad av tiden. Det blir jul i alla fall Marie 🙂

Lite julgodis däremot har jag alltid tid med. Här har jag gjort ett enkelt och gott snickersbräck. Mjölkchoklad, Dulce de Leche, jordnötter och lite flingsalt på en plåt med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen. Klart!

Du behöver:
200 g mjölkchoklad
200 g (ca en halv burk) Dulce de leche
100 g saltade jordnötter
En nypa flingsalt

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 75°C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2 – Skär mjölkchokladen i mindre bitar med en kniv och placera dem intill varandra på plåten. (Chokladen smälter i ugnen så lämna ungefär 0,5 cm mellanrum mellan varje bit).
3 – Ringla ut Dulce de leche över chokladen. Grovhacka jordnötterna och strö ut dem. Avsluta med lite flingsalt.
4 – Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Ta fram en gaffel/kniv/tandpetare och dra igenom chokladen så att den blandas väl med Dulce de leche och jordnötter. När du är nöjd med det mönster du har skapat ställer du plåten kallt så att snickersbräcket får svalna. Skär sedan i bitar och förvara i kylskåp.