Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

Som ett sista julbakstips från mig innan julafton så bjuder jag på en favorit i repris från förra året. Nämligen pepparkaksmuffins med lingonfrosting. Kombinationen pepparkakor och lingon är en riktig höjdare och har du inte testat det tidigare så är det dags nu. Kanske att dessa sötsaker kan bli en ny favorit till eftermiddagsfikat framför Kalle Anka.
Med detta inlägg vill jag också passa på att önska er alla en riktigt god jul. I vår familj har vi nästan alla drabbats av förkylning och vi vet inte i dagsläget om vi kommer att kunna träffa släkten som vi hade tänkt. Det är mycket som ska stämma för att vi alla ska kunna ses och just nu ser det mörkt ut. Men när man ser förväntan och glädjen i barnens ögon så blir det viktigast att barnen får den jul de ser fram emot. Så länge Tomten kommer så är de nöjda och det ska vi nog kunna ordna 😉.  Nu tar jag lite ledigt i julhelgen och återkommer med några härliga nyårsdesserter i nästa vecka! 

 

Till 12 muffins behöver du:
50 g smör
2 ägg
2 dl florsocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk malen ingefära

Frosting:
50 g frysta lingon
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker

Gör så här:
1- Muffins: Sätt ugnen på 175°C. Ställ ut 12 stycken muffinsformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt.
2 – Smält smöret. Vispa ihop smör, ägg och florsocker med elvisp.
3 – Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en klumpfri smet.
4 – Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt.
5 – Frosting: Mixa och sila lingonen. Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker till ett fast fluff. Rör försiktigt ner juicen som du har fått fram av lingonen. Se till att fluffet består. Spritsa eller bre frostingen på muffinsen.

Förvaras i kylskåp eftersom du har grädde i frostingen. Håller i 3 dagar. Går också bra att frysa in för att kunna spara dem längre – dock utan frosting.

10 kommentarer på “Pepparkaksmuffins med lingonfrosting”

  1. en fråga snälla du – kan man frysa in dom här muffins med frostingen på – eller måste man göra den sen när man tar ut dom ur frysen ?? kram inger

    1. Hej Inger! Jag har inte testat att frysa in dessa med frostingen på. Finns en risk att frostingen och muffinsen blir vattnigt när de tinar från frysen. Min rekommendation är att du fryser in muffinsen utan frosting. Däremot kan du förbereda frostingen dagen innan ni ska äta den. Gör den då helt klar, häll i en spritspåse och förvara sedan spritspåsen i kylskåp. Då sparar du tid när det är dags för fika 🙂
      Kram Marie

  2. hej Marie, ville bara meddela dig att dom här muffins är toppen – smakar jättegott ….serverade dom till julen ♥ kram inger

  3. We also can consider the side effect profile and monitoring profile; ribociclib and palbociclib are associated with grade 3 4 neutropenia on the order of 65 to 75, so that s something to keep in mind, whereas abemaciclib is only about 25 tab stromectol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *