Kaffe- och kolamousse på en chokladbotten med hasselnötter

Har du ännu inte bestämt vad du ska fixa för dessert till nyårsafton så har jag det rätta alternativet till dig! Tycker du dessutom om kaffe så är detta en match made in heaven. Förra året bjöd jag på en annan kaffedessert som blev omåttligt populär. Jag tycker själv att smaken av kaffe blir en väldigt bra avrundning på en fin middag och ville därför ta fram ytterligare en dessert med smaker av kaffe. Här har ni resultatet och jag hoppas att ni är lite begeistrade som jag!

För 6-8 portioner behöver du:

Chokladbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Kaffe- och kolamousse:
75 g Philadelphiaost
100 g Dulce de leche
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl kallt kaffe
3 dl florsocker

Dekor:
Granatäppelkärnor
En näve hasselnötter*

Gör så här:
1 – Chokladbotten: Sätt ugnen på 250°C. Klä en plåt (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper.
2 – Vispa upp ägg och socker med en ballongvisp. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk och rör ihop till en slät smet.
3 – Bre ut smeten jämnt över plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
4 – Kaffe- och kolamousse: Vispa ihop Philadelphia, Dulce de leche, vispgrädde och kaffe till ett fluff. Det kan ta en stund så ha tålamod med vispandet! Rör därefter försiktigt i florsocker (för att få moussen tjockare).
5 – Montering: Stansa ut en bit av chokladbotten och lägg i botten på ett glas. Klicka ut lite mousse. Stansa ut en bit till av chokladbotten, toppa den med lite mer mousse och dekorera med granatäppelkärnor och hackade hasselnötter. 

*Nötter kan uteslutas

2 kommentarer på “Kaffe- och kolamousse på en chokladbotten med hasselnötter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *