Päronbiskvier i långpanna

Håller ni med om att biskvier är fantastiskt goda, men kanske lite småkrångliga att göra själv? Varför inte baka dem i en långpanna eller stor ugnsform istället? Smaken blir precis lika god och det är plättlätt att göra. Päronbiskvier är min personliga favorit och därför vill jag dela med mig till er. Klicka här för en steg-för-steg-guide.

Du behöver:

Botten:
150 g mandelmassa
100 g sötmandel
2 äggvitor
0,5 dl strösocker

Smörkräm:
200 g rumstempererat smör
2 äggulor
2 dl florsocker
2 tsk päronessens
1 msk vatten
Några droppar grön livsmedelsfärg

Dekor:
200 g vit choklad
1 tsk rapsolja
Några droppar grön livsmedelsfärg
20 g mörk choklad

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnsform/långpanna (ca 20×30 cm) med bakplåtspapper.
2 – Mixa mandel till ett fint smul. Riv mandelmassa. Vispa ihop alla ingredienser till smeten med elvisp. Bre ut i formen och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
3 – Smörkräm: Vispa upp smör med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ytterligare några minuter. Bre ut smörkrämen över den kalla kakbottnen. Ställ i kylskåp ca 1 timme.
4 – Dekor: Smält vit choklad över vattenbad. Dela först i mindre bitar så går det fortare. Rör i rapsolja och grön färg tills önskad nyans (jag vill gärna ha dekoren lite mörkare grön än smörkrämen). Bre ut över den kalla smörkrämen.
5 – Sista: Jag valde att ringla lite mörk smält choklad över som extra dekor. Det går också bra utan. Låt hela biskviformen stelna i kylskåp. Skär sedan i rutor och förvara i kylskåp eller i frys. Tips: skär rutor innan chokladen hunnit stelna helt så går det inte sönder.

9 kommentarer på “Päronbiskvier i långpanna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *