Semmelbiskvier

Fettisdagen! Efterlängtad dag i bakvärlden! Jag har visserligen bakat och ätit semlor på olika sätt sedan oktober, men det känns ändå som en stor dag idag. Jag har också fått en del beställning på semlor, så idag blir det fullt upp med semmelbakning och leveranser av dem. Klicka här för att komma till mitt recept på klassiska semlor.

Det är så roligt att kombinera två bakverk och få fram något helt eget. Som här, en mix av semla och biskvi. Dessa blev otroligt goda och alla som har fått smaka dem hittills har verkligen älskat dem. De är inte särskilt svåra att göra och, jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

Till 15 st semmelbiskvier behöver du:

Botten:
200 g sötmandel
3 äggvitor
1,5 dl florsocker
1 tsk kardemumma

Fyllning:
2,5 dl vispgrädde
175 g philadelphia
1 dl florsocker
0,5 tsk kardemumma
1,5 tsk vaniljsocker 

Toppning:
100 g vit choklad
Lite skållad och hackad mandel

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 175°C. Mixa mandel till ett fint mjöl (det finns också färdigt mandelmjöl att köpa, men det är billigare att mixa själv). Vispa ihop ditt mixade mandelmjöl med äggvita, florsocker och kardemumma. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2 – Häll smeten i en spritspåse. Använd ingen tyll till påsen, utan klipp bara ett lagom stort hål längst ner (har du ingen spritspåse så kan du använda en vanlig fryspåse, även om det inte blir lika stabilt). Spritsa ut 15 st rundlar, ca 6 cm diameter på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna helt.
3 – Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till ganska tjock konsistens. Spritsa eller klicka ut fyllningen, jämnt fördelat, på undersidan av bottnarna. Ställ i kylskåp för att “sätta sig”.
4 – Topping: Skålla en näve mandlar genom att lägga dem i en kastrull med vatten, koka upp, nyp bort skalet och hacka sedan i småbitar.
5 – Smält vit choklad över vattenbad (chokladen ska bara precis smälta, inte bli för varm). Ringla chokladen över biskvierna och toppa med skållad och hackad mandel. Ställ i kylskåp direkt och förvara dem där.