Gästrecept! Järnrika havrebars av fysioterapeuten och kostrådgivaren

Ingrid heter jag, är fysioterapeut och kostrådgivare och driver instagramkontot Familjens Mat och Träning (@familjensmatochtraning) där jag har som mål att inspirera till rörelse och näringsrik mat. Jag postar oftast enkla och näringsrika recept flera gånger i veckan. Idag vill jag dela med mig av ett av mina favoritrecept till er. Det är ett enkelt recept på havrebars som är rika på järn och många andra vitaminer och mineraler. Jag och min familj tycker att dessa bars är väldigt goda och de är smidiga att ta med sig. Jag hoppas ni också ska gilla dem!

Vill ni veta mer om mig så kika gärna in på min hemsida nihlenkostochtraning.se Här hittar ni många av mina recept och på bloggen kan ni just nu läsa om olika vitaminer och mineraler.

Foto: Ingrid Nihlén

JÄRNRIKA HAVREBARS
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl mandelmjöl
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk honung
2 ägg

Blanda först ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan honung och ägg och rör till jämn smet. Tryck ut i en avlång form med bakplåtspapper. Grädda i 125 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.