Baguetter på vete och durum

Kanske dags för ett knytkalas i påsk? Då har jag ett perfekt lättbakat bröd som du kan bidra med. Det behöver inte vara svårt att baka riktigt gott och luftigt bröd. Dessutom jäser det över natten – ja ni vet ju att jag föredrar det!
Här har jag kombinerat durumvete och vanligt vetemjöl, vilket ger en fin färg samt lite segare i konsistensen. Jag formade min deg till 4 baguetter, men det går lika bra att forma till mindre bröd eller frallor.

Och glad påsk till er!

Du behöver:
5 g jäst
5 dl kallt vatten
200 g durumvetemjöl
300 g (5 dl) vetemjöl special
1 nypa salt

Gör så här:
1 – Kväll: Lös upp jästen i det kalla vattnet i en bunke. Häll i resterande ingredienser och rör ihop en lös och kladdig deg med en träslev. Knåda ej. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i rumstemperatur över natten, ca 8-9 timmar.
2 – Morgon: Sätt ugnen på 250°C.
3 – Stjälp ut den lösa/rinniga degen på ett väl mjölat bakbord. Strö ut mjöl över degen och platta till den till ca 1 cm tjock. Ta fram en degskrapa (eller liknande) och dela degen i 4 st lika stora delar. Tvinna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4 – Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *