Rabarberkaka i långpanna

Har du, precis som jag, rabarber kvar i frysen sedan förra sommaren? Då är det hög tid att använda dem nu! Och om du inte har sparat sedan förra året så kanske du redan har börjat få några fina rabarberplanter i trädgården? De börjar redan ploppa upp här och där runt om i trädgårdarna. Annars finns det också färska rabarber att köpa i matbutiken (dock på import). I detta recept på rabarberkaka i långpanna så går det fint med både frysta och färska rabarber. Ta vad du har! Oavsett vilket så är denna kaka ljuvligt god. Alldeles lagom blandning av sött och surt och är supergod bara som den är!

Du behöver:
300 g rabarber
2,5 msk potatismjöl
75 g rumstempererat smör
4 ägg
2 dl strösocker
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
125 g hackad vit choklad

Lite florsocker till garnering

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 200°C. Klä en ugnsform (ca 30 x 20 cm) med bakplåtspapper.
2 – Rabarber: Om du använder frysta så ska du låta dem tina och sedan torka bort överflödig vätska. T ex låta dem rinna av på ett hushållspapper. Om du använder färska så ska du skölja och ansa dem. Rabarbern ska sedan delas i småbitar.
3 – Rör ihop rabarbern med potatismjöl och ställ åt sidan.
4 – Vispa upp smör, ägg och strösocker med elvisp i en bunke. Häll i havregryn, bakpulver och vit choklad och rör försiktigt ihop. Slutligen, ha i rabarbern i smeten.
5 – Bre ut smeten i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
6 – Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker. Ät som den är eller med lite lättvispad grädde.