Chokladfondantvariant med kaffe

Som smakinspiratör hos Smakbox har jag förmånen att prova massa av nya och spännande matprodukter. Finns många fördelar med det. Dels får jag massa härlig inspiration och dels kan jag sedan berätta för er om mina favoriter. I detta recept har jag gjort en variant med chokladfondant där jag har smaksatt smeten med Shake-it Mixer Coffee. Mixen ingår i en rad smaksättningsmixer framtagna med helt naturliga ingredienser.
Så här säger Smakbox själva om produkten: Shake-It Mixer Coffee är en lyxig, alkoholfri premiummixer smaksatt med rostade kaffebönor och söta toner av choklad och vanilj. 100% naturliga ingredienser. Shake-It Mixer Coffee smakar som en lyxig kaffelikör och fungerar utmärkt som smaksättare till desserter, frostings, smoothies, bål och milkshakes.

Jag tycker smaken av lyxigt kaffe framgick tydligt i dessa chokladfondantvarianter. Har du inte tillgång eller möjlighet till att köpa mixen så kan du även smaksätta dessa bakelser med kallt kokat bryggkaffe.

Du behöver:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 msk kakao
1,5 dl strösocker
2 ägg + 1 äggula
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl Shake-it Mixer Coffee 

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 225°C. Ta fram 6 st portionsformar, förslagsvis små pajformar.
2 – 
Hacka ner chokladen i mindre bitar och smält den ihop med smöret i en kastrull. Rör i resterande ingredienser till en slät smet och fördela smeten jämnt i formarna.
3 – Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. De ska vara kladdiga/rinniga i mitten. Pudra eventuellt över lite florsocker när de har svalnat.

 

7 kommentarer på “Chokladfondantvariant med kaffe”

  1. Hillyard, Lipids, lipogenesis and the effects of dietary fat on growth in mammary tumor model systems, in Dietary fats and health, E lasix for fluid in lungs Jayasena CN, Comninos AN, Nijher GM, Abbara A, De Silva A, Veldhuis JD, Ratnasabapathy R, Izzi Engbeaya C, Lim A, Patel DA, Ghatei MA, Bloom SR, Dhillo WS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *