Knäckig rabarber- och hallonpaj

Alltså finns det något godare än att baka med rabarber!? Jag fullkomligt älskar den här tiden på året när rabarbern växer som bäst. Det finns så mycket roligt att göra. Några av mina tidigare recept med rabarber är exempelvis RabarberkrämRabarberkaka med vit choklad och kokos (glutenfri), Rabarbercheesecake i glasKrämig rabarberglass. Ja det är bara för att nämna några. Sök på “rabarber” på sidan här så hittar du ännu mer godsaker. Dessutom kommer det aldrig tidigare publicerade recept med rabarber i min nya bakbok.
Dagens recept är en knäckig rabarber- och hallonpaj. Ljuvligt god bara i sin enkelhet!

Du behöver:
200-300 g rabarber
50-100 g färska hallon
2 msk potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g rumstempererat smör

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en pajform med en diameter på ca 22 centimeter.
2 – Skölj och ansa rabarber och skölj hallonen. Dela upp allt i småbitar och placera ut i formen.
3 – Strö potatismjöl över bären.
4 – Rör ihop vetemjöl, strösocker, sirap och smör i en bunke. Strö sedan ut smulet över formen och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.

3 kommentarer på “Knäckig rabarber- och hallonpaj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *